nieuws

FNV Bouw wil zzp’ers blijven bedienen

bouwbreed Premium

FNV Bouw wil zzp’ers blijven bedienen

FNV Bouw bekijkt met de bond FNV Zelfstandigen hoe de FNV de belangen van zzp’ers in de bouw kan blijven behartigen.

Binnen de vakcentrale blijft plaats voor zelfstandigen in de bouwsector, onderstreept de bouwbond naar aanleiding van de afscheiding van FNV Zelfstandigen Bouw. Deze gaat zoals gemeld verder als Zelfstandigen Bouw (ZBo). Vice-voorzitter Charley Ramdas van FNV Bouw verklaart “dit besluit van onze collega’s” zeer te betreuren. “Als vakbeweging hebben we ZBo juist opgericht om álle werkenden in de bouwsector te vertegenwoordigen, dus ook de mensen die niet in loondienst hun brood verdienen maar als zelfstandige.” De bond wil daarmee doorgaan. De ZBo’ers menen dat de FNV te weinig oog heeft voor het fenomeen zzp’er.

Reageer op dit artikel