nieuws

FIEC sluit zich aan bij Renoveer Europa

bouwbreed

FIEC sluit zich aan bij Renoveer Europa

De Europese bouwfederatie FIEC heeft zich aangesloten bij de campagne Renoveer Europa. Deze campagne is gericht op de verduurzaming van de bestaande gebouwenvoorraad in heel Europa.

Behalve dat dit goed is voor vermindering van de energie-importen en de bestrijding van de klimaatverandering, helpt het ook mee de economische groei aan te wakkeren als de bouwsector weer aan de slag komt.

Volgens directeur-generaal Ulrich Paetzold van de FIEC ligt er een enorm potentieel aan renovatieactiviteiten te wachten voor de bouw. “De recente studie van Copenhagen Economics toont aan dat maar liefst 175 miljard per jaar in de nationale schatkisten kan vloeien als alle renovatie-activiteiten worden uitgevoerd.”

Hij bepleit dan ook een actieve houding van de nationale regeringen om die potentie te realiseren. Daarbij is het zorgen voor voldoende geldstromen belangrijk.

Lees meer over de campagne Renoveer Europa

Reageer op dit artikel