nieuws

Den Haag zet projectontwikkelaar aan de kant.

bouwbreed Premium

De gemeente Den Haag bouwt tegenwoordig grotendeels zonder projectontwikkelaars. Dat zei wethouder stadsontwikkeling Marnix Norder dinsdag (23 oktober) bij een tussentijdse evaluatie van de structuurvisie 2020.

“Projectontwikkelaars zijn aardige mensen, maar ik heb er niet zoveel meer aan.” Ontwikkelaars blijken een dure schakel waar de gemeente ook zonder kan. In plaats van een gehele gebiedsontwikkeling uit te besteden aan een ontwikkelaar, werkt Norder nu samen met een private financier, aannemer en architect. “Een gebied wordt nu in kleinere delen door meerdere verschillende initiatiefnemers ontwikkeld. We leggen zelf de openbare ruimte aan.” Op die manier ontwikkelt Den Haag onder meer Laakhaven West.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel