nieuws

Dekkingsgraad van Bpf Bouw stijgt door

bouwbreed

De dekkingsgraad van het pensioenfonds voor de bouw, Bpf Bouw, is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen naar 104,7 procent. Dat is 8,3 procentpunten meer dan eind juni. Volgens Bpf Bouw is de stijging te danken aan de nieuwe rekenrente die pensioenfondsen sinds eind september mogen gebruiken. Deze rente is hoger dan de […]

De dekkingsgraad van het pensioenfonds voor de bouw, Bpf Bouw, is in het derde kwartaal van dit jaar gestegen naar 104,7 procent. Dat is 8,3 procentpunten meer dan eind juni.

Volgens Bpf Bouw is de stijging te danken aan de nieuwe rekenrente die pensioenfondsen sinds eind september mogen gebruiken. Deze rente is hoger dan de marktrente waar voorheen mee werd gerekend. Daardoor zijn de verplichtingen voor de fondsen afgenomen.

De hogere levensverwachting van mannen en vrouwen zal volgens Bpf Bouw dit jaar leiden tot een verlaging van de dekkingsgraad met 1,2 procentpunt.

Reageer op dit artikel