nieuws

Campus ontruimd om scheurvorming

bouwbreed Premium

Burgemeester Jos Som van Kerkrade heeft opdracht gegeven tot de ontruiming van multifunctioneel centrum de Campus in zijn gemeente.

Dat gebeurde nadat onderzoeksbureau Palte forse scheuren in het beton had ontdekt. Som maakte dat maandagmiddag bekend. Vandaag praat hij met emeritushoogleraar Cees Kleinman van de TU in Eindhoven. Kleinman wordt gezien als deskundige op dit gebied.

De 470 vmbo-leerlingen van het Charlemagnecollege, die in het gebouw les kregen, zijn naar huis gestuurd. Ook andere instellingen zoals de muziekschool en de vrije academie mogen het bouwwerk niet meer in.

Medio oktober verwacht de gemeente meer te weten over de oorzaak van de scheurvorming.

In 2005 werd het immense gebouw opgeleverd. Ook toen al waren er problemen, met name met de kolommen.

Reageer op dit artikel