nieuws

Bouwen en wonen in handen van drie VVD-ministers

bouwbreed Premium

Heeft zich de afgelopen twee jaar bewezen als minister voor Infrastructuur & Milieu. Haar beloning: nog eens vier jaar wegen en spoor bouwen. Tevens mag ze de hervorming van het Omgevingsrecht blijven aanvoeren. In 1994 begon Schultz haar carrière als gemeenteraadslid in Leiden waar zij vanaf 1999 als wethouder voor de VVD optrad. Van juli […]

Heeft zich de afgelopen twee jaar bewezen als minister voor Infrastructuur & Milieu. Haar beloning: nog eens vier jaar wegen en spoor bouwen. Tevens mag ze de hervorming van het Omgevingsrecht blijven aanvoeren.

In 1994 begon Schultz haar carrière als gemeenteraadslid in Leiden waar zij vanaf 1999 als wethouder voor de VVD optrad. Van juli 2002 tot februari 2007 was Schultz staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Daarna, tot oktober 2010, proefde ze aan de private markt als directeur zorginkoop bij Achmea Zorg.

Schultz-Van Haegen studeerde bestuurskunde in Leiden en Rotterdam. Eerder was ze commissaris bij Ballast Nedam.

Gaat het nieuwe ministerschap Wonen en Rijksdienst invulling geven. Het is zijn eerste bestuurderspost. Sinds 1998 is Blok vertegenwoordiger voor de VVD in de Tweede Kamer. Momenteel is hij fractievoorzitter en secondant van Rutte in de onderhandelingen. Blok heeft zich met name beziggehouden met financiën, gezondheidszorg en sociale zaken. Moet het voor zijn ervaring met bouwen en wonen vooral hebben van zijn commissariaat bij Bouwbedrijf Scholtens Groep in Wognum, een landelijk opererend familiebedrijf in ontwikkeling en bouw en utiliteit. Blok heeft eerder tien jaar bij de ABN-Amro gewerkt. Studeerde van 1983 tot 1988 bedrijfskunde in Groningen.

Volgt Maxime Verhagen op als minister van Economische Zaken en Innovatie (EL&I). Een van de zwaargewichten van de VVD. Hij heeft al bijna een volle bingokaart ministerschappen: Kamp was van juli 2002 tot mei 2003 minister van VROM, van december 2002 tot februari 2007 minister van Defensie en vanaf oktober 2010 tot heden minister van Sociale Zaken. Van 1994 tot 2002 was hij Tweede Kamerlid. In 2009 verliet Kamp de Kamer om de transformatie van Bonaire, Saba en Sint Eustasius tot bijzondere gemeente te begeleiden. Door zijn rol als informateur in het onderhandelingsproces wordt hij gezien als de voorman van de VVD in dit nieuwe kabinet.

Reageer op dit artikel