nieuws

Banken zijn uit op doorstart Eurocommerce

bouwbreed

De schuldeisende banken in het faillissement van Eurocommerce streven naar een doorstart van het concern. Dat hebben ze in een gezamenlijke persverklaring laten weten.

De banken (Rabobank, FGH Bank, Friesland Bank, ING, SNS Property Finance en NIBC) hebben daartoe de rechtbank gevraagd de voor aanstaande maandag geplande veiling van de Eurocommerce-kantoorpanden af te gelasten. Ze willen de panden via een onderhandse executieverkoop van eigenaar laten verwisselen. Daarmee willen ze een “geforceerd afbouwscenario” voorkomen. Een doorstart zou volgens de banken met de curatoren in een eerder stadium zijn afgesproken.

Eurocommerce ging in mei van dit jaar failliet. Twee maanden later werden alle kantoorpanden van de projectontwikkelaar door de curatoren in aparte vennootschappen geplaatst “om rust te brengen”, zei curator Fons Spliet in juli van dit jaar tegen Cobouw. “Op deze manier voorkomen we dat panden allemaal tegelijk op de markt gebracht worden en dat ze tegen afbraakprijzen verkocht worden.” Eurocommerce had op het moment van het faillissement een schuld van 680 miljoen euro bij negen banken en enkele andere financiers. Een veiling zou op dit moment heel weinig opbrengen. De rechtbank zal binnen twee weken uitspraak doen.

Reageer op dit artikel