nieuws

Amsterdamse Nieuwbouwprijs

bouwbreed Premium

De Borneohof aan het Javaplein in Amsterdam is verkozen tot beste woningbouwproject van het afgelopen jaar. Daarmee is het de winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2012. Dat heeft wethouder Maarten van Poelgeest bekendgemaakt. Amsterdammers stemden massaal op het project. Opdrachtgever voor De Borneohof was corporatie De Alliantie. Peter Geusekamp trad op als projectarchitect en het […]

De Borneohof aan het Javaplein in Amsterdam is verkozen tot beste woningbouwproject van het afgelopen jaar. Daarmee is het de winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2012.

Dat heeft wethouder Maarten van Poelgeest bekendgemaakt. Amsterdammers stemden massaal op het project. Opdrachtgever voor De Borneohof was corporatie De Alliantie. Peter Geusekamp trad op als projectarchitect en het complex werd gebouwd door bouwbedrijf J.M. Deurwaarder.

In De Borneohof bevinden zich 67 koop- en huurwoningen rond een binnentuin. Verder heeft het complex een toren en zijn er uiteenlopende voorzieningen gevestigd, zoals een bibliotheek en een fitnesscentrum.

Bij de verkiezing eindigde het project Kastanjeplein op de tweede plaats en The New Kit Woontoren op de derde. Foto: Luuk Kramer

Reageer op dit artikel