nieuws

Als een speer

bouwbreed

Als een speer

“Als een speer!” Zo gaat volgens Austin Krekels de bouw van ruim 700 studentenwoningen in Tilburg. De adjunct-directeur van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling doelt daarmee op de bouw van het complex Talent Square.

Het Tilburgse bedrijf doet dat door middel van tunnelgietbouw. “Dat doen we al langer, maar de snelheid die we nu boeken hebben we er nog nooit mee gehaald.” De snelheid van bouwen was één van de redenen waarom de aannemer voor tunnelbouw koos. Het alternatief waren breedplaatvloeren geweest, legt Krekels uit. “Die zijn gevoelig voor het weer. Als het te koud is kun je geen beton storten en ben je een dag kwijt. Met tunnelbouw kun je altijd storten.” Met alle bijkomende maatregelen wordt het gietbouwcasco wel duurder, zegt Krekels. “Maar dat win je terug met de tijd die je ermee spaart.”

Reageer op dit artikel