nieuws

Alles transparant bij voorbereiding kantoorproject

bouwbreed Premium

De voorbereiding van de snelle verbouwing van een kantoorpand in Bleiswijk moest transparant zijn, volgens projectleider Peter Ranke van Van Wijnen Stolwijk. “Deelnemers leggen zich volledig bloot bij de offerte, technische oplossingen en planning.”

< Vervolg van pagina 1

Toen de opdracht eenmaal binnen was belde de projectleider gelijk met onderaannemers waarmee Van Wijnen een vaste band heeft. Ze conformeerden zich aan de korte voorbereidingstijd en de transparante werkwijze. “Meedoen betekent je houden aan de gezamenlijk opgestelde voorwaarden en afspraken.” Maandag 15 oktober werd de opdracht uiteengezet en een gezamenlijke planning gemaakt. De onderaannemers kregen twee dagen de tijd een offerte uit te brengen en op basis van de ontwerptekening werktekeningen te maken. De architect maakte intussen het vergunningstraject rond voor de sloop en de asbestinventarisatie. Donderdag 18 oktober werd alle noodzakelijke input plenair gepresenteerd op de smartboard. “Tijdens voorbereidende sessies zie je goede kruisbestuivingen ontstaan”, signaleert Ranke. “Men bespreekt gezamenlijk knelpunten om deze op te lossen.”

Een calculator van Van Wijnen voerde alle ingediende offertes in voor een gezamenlijke begroting die binnen het budget moest blijven. Op de slotdag bezocht een aantal onderaannemers de bouwlocatie om knelpunten in logistiek en technisch opzicht op te lossen. “Heel wezenlijk, want daarmee voorkom je faalkosten in de uitvoering”

Reageer op dit artikel