nieuws

Akzo Nobel lijdt 2,4 miljard euro verlies

bouwbreed Premium

Verfproducent Akzo Nobel heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 2,4 miljard euro. Dit is het gevolg van een afschrijving in de divisie voor decoratieve verven. De operationele winst steeg wel met 7 procent tot 540 miljoen euro, blijkt uit de kwartaalcijfers van de onderneming. De omzet ging met 6 procent omhoog tot […]

Verfproducent Akzo Nobel heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 2,4 miljard euro. Dit is het gevolg van een afschrijving in de divisie voor decoratieve verven. De operationele winst steeg wel met 7 procent tot 540 miljoen euro, blijkt uit de kwartaalcijfers van de onderneming. De omzet ging met 6 procent omhoog tot 4,28 miljard euro. De stijging werd onder meer veroorzaakt door prijsverhogingen. Wel daalden de volumes, met name bij de decoratieve verven voor de consumentenmarkt. Akzo Nobel verwacht dat de markt in Europa minder snel zal groeien dan eerder gedacht. Het bedrijf kondigde gisteren dan ook nieuwe herstructureringsmaatregelen aan. Meer informatie hierover wordt aan het einde van dit jaar verwacht.

Reageer op dit artikel