nieuws

Aa en Maas besteedt waterzuivering aan

bouwbreed Premium

Het Waterschap Aa en Maas gaat de renovatie en uitbreiding van de rioolwaterzuiveringsinstallatie ‘s Hertogenbosch modern aanbesteden.

Deze zomer heeft Aa en Maas al een voorselectie gedaan waaruit vijf partijen zijn geselecteerd. Het gaat daarbij om Cofely, CFE, het Spaanse Aqualia, TBI-dochter Mobilis en Besix. Bedrijven als GMB en Heijmans zijn buiten de boot gevallen. Dit najaar wordt dat teruggebracht naar drie om in het eerste kwartaal komend jaar te gunnen.

Kwaliteit

De aanbesteding kent als gunningscriterium economisch meest voordelige inschrijving. Daarbij telt de prijs voor een kwart en de kwaliteit voor drie vierde mee. Bij de kwaliteit gaat het om drie elementen: de operationele kosten gedurende 15 jaar, het voorlopig ontwerpen en het risicobeheersplan. Alle drie tellen voor een derde mee in de beoordeling.

De aannemer krijgt daarnaast de mogelijkheid om kansen op verbeteringen kenbaar te maken. Mochten die extra investeringen vergen, dan zal het waterschap kijken naar de terugverdientijd. Aa en Maas verwacht dat de aanneemsom onder de 40 miljoen euro zal blijven. Soortgelijke aanbestedingen zijn altijd voor een lager bedrag gegund.

Reageer op dit artikel