nieuws

Woningcorporaties houden te weinig rekening met veiligheid bouwvakker

bouwbreed

Woningcorporaties houden te weinig rekening met veiligheid bouwvakker

Woningbouwcorporaties houden als opdrachtgever in de bouw vaak te weinig rekening met de werkomstandigheden op het bouwterrein. Ze beseffen meestal niet dat ze als opdrachtgever medeverantwoordelijk zijn voor de veiligheid en gezondheid van werknemers op de bouwplaats.

Dat blijkt uit controles van de Inspectie SZW. De Inspectie controleerde op 313 bouwplaatsen waar in opdracht van in totaal 132 corporaties werd gewerkt. In ruim tweederde van de gevallen was sprake van onveilig of ongezond werk. Valgevaar kwam het meest voor. Ook werden bouwvakkers vaak lichamelijk te zwaar belast. In totaal constateerde de Inspectie SZW bijna 400 overtredingen. Bij ruim veertig procent van de overtredingen lag de oorzaak in het ontwerp van het gebouw; dat is de verantwoordelijkheid van de corporatie.

Bekijk hier het factsheet  Inspectieproject woningbouwcorporatie als opdrachtgever

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels