nieuws

‘Winteraannemer’ oogst succes

bouwbreed

De actie van de noordelijke aannemers om particuliere opdrachtgevers tijdens de wintermaanden extra korting te geven, is een succes.

Dat zegt secretaris Wim de Boer van de Noordelijke Vereniging Burgerlijke- en Utiliteitsbouw (NVBU).

Volgens hem heeft het initiatief van de werkgeversorganisatie geleid tot een duidelijke toename van het aantal opdrachten. “Ik spreek deelnemende bouwbedrijven die zeggen dat ze zo vijftien offertes extra hebben ontvangen. Prachtig toch?”

De actie, die met een knipoog naar de winterschilder is omgedoopt tot de winteraannemer, biedt particulieren en verenigingen van eigenaren in Drenthe en Noordwest-Overijssel een premie van 25 euro per man per dag als zij binnenwerkzaamheden laten uitvoeren. De klus moet minimaal twee mandagen in beslag nemen. De maximale korting die wordt verstrekt bedraagt 3000 euro.

De Boer is niet verbaasd dat de regeling succesvol is. “Het mes snijdt natuurlijk aan twee kanten”, aldus De Boer. “Voor opdrachtgevers is er toch een korting na het verlopen van het lage btw-tarief op arbeidskosten, terwijl het bouwbedrijven de mogelijkheid biedt om ook in de winterperiode aan het werk te blijven.”

Het niet voortzetten van de btw-regeling was voor de NVBU de directe aanleiding om de ‘winteraannemer’ in het leven te roepen, zegt De Boer. “Bedrijven waren toch ingericht op dat lagere btw-tarief. Helaas hebben we de staatssecretaris er niet van kunnen overtuigen dat de regeling voortzetting verdiende. Juist daarom is het mooi om te zien de winteraannemer aanslaat.”

Advertenties

Bij de NVBU zijn momenteel 145 bouwers aangesloten. Volgens De Boer doet een groot aantal van hen mee aan de winteraannemer-actie, die tot 23 maart doorloopt. Via advertenties en reclamespotjes op radio Drenthe maakt de werkgeversorganisatie opdrachtgevers attent op de regeling, die volgens De Boer elders in het land navolging verdient.

Directeur Wim van de Maas van de Aannemersfederatie Nederland sluit ook niet uit dat dat gebeurt. “De winteraannemer is een prima idee”, laat hij weten. “Wij hebben het inmiddels omarmd en zullen kijken hoe het in Drenthe verloopt. Wellicht kan het voor de volgende winterperiode in andere regio’s een oplossing zijn voor bouwbedrijven.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels