nieuws

Sensor meet breuk in telecomkabel

bouwbreed

Sensor meet breuk in telecomkabel

Wetenschappers van het Rochester Institute of Technology en de Amerikaanse toeleverancier voor telecombedrijven PPC ontwikkelen een detector die aangeeft op welke plek een telecomkabel is gebroken.

Deze Smart Connector wordt geplaatst op de aansluitingen van coaxkabels. Als deze kabels beschadigd raken, bepaalt de sensor de aard en locatie van de schade en geeft de bevindingen draadloos door. Tot nog toe kon de plek van de breuk alleen door middel van handmatig meten worden vastgesteld. De detector genereert zelf elektriciteit uit de energie die door de coaxkabels vloeit. De Smart Sensor wordt eerst verder ontwikkeld voor de telecomindustrie met andere bedrijfstakken in het verschiet.

Lees meer over de Smart Connector

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels