nieuws

‘Passief renoveren wordt trend’

bouwbreed

‘Passief renoveren wordt trend’

Passief renoveren van oudere woningen biedt een nieuwe markt aan bouwbedrijven die om werk verlegen zitten. Dat vindt de Stichting PassiefBouwen.nl.

De Tilburgse corporatie TBV Wonen laat woensdag acht woningen uit de jaren zeventig zien die als proef passief zijn gerenoveerd. “Passief renoveren wordt een trend”, constateert Chiel Boonstra van Trecodome, een adviesbureau voor passieve renovaties uit Roosendaal. “De aanpak geeft woningen en gebouwen een tweede leven.”

Wat het energieverbruik betreft wordt het in zijn visie een goedkoop leven. Met dat laatste in gedachten laten steeds meer huurders de corporaties weten dat ze niet meer zo tevreden zijn over de energieprestaties van hun woningen, zegt Hendrik Nolles van de Stichting PassiefBouwen.nl. “Veel corporaties zijn dat ook niet meer; dat is mede de reden dat passief renoveren aan belangstelling wint.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels