nieuws

Winsemius: ‘Formatie kan wel snel gaan’

bouwbreed Premium

Oud-VVD-minister Pieter Winsemius denkt dat de formatie van een nieuw kabinet wel snel kan gaan. Zijn oud-collega Annemarie Jorritsma verwacht juiste een lange formatie. “Als ze gaan onderhandelen tot in zulke mateloze details dat er juristen aan tafel moeten komen, dan kun je zeer lang bezig zijn. Maar als ze elkaar durven ‘te vertrouwen, kan […]

Oud-VVD-minister Pieter Winsemius denkt dat de formatie van een nieuw kabinet wel snel kan gaan. Zijn oud-collega Annemarie Jorritsma verwacht juiste een lange formatie.

“Als ze gaan onderhandelen tot in zulke mateloze details dat er juristen aan tafel moeten komen, dan kun je zeer lang bezig zijn. Maar als ze elkaar durven ‘te vertrouwen, kan het een stuk sneller”, aldus Winsemius.

Hij pleit voor een hoofdlijnenakkoord. “Als er dan iets gebeurt dat je niet hebt voorzien, moet je elkaar de hand durven geven.” Hij ziet geen onoverbrugbare verschillen tussen VVD en PvdA.

Reageer op dit artikel