nieuws

Wienerberger biedt nieuw lijmsysteem

bouwbreed

Wienerberger breidt zijn assortiment Porotherm keramische binnenmuurstenen uit met het Porotherm Poriso-lijmsysteem. Het programma bestaat uit onder meer lijmblokken van 174 millimeter hoog. Deze blokken worden samengebouwd tot keramische binnenmuurwanden met de Porotherm kimmortel en de Porotherm Poriso lichtgewicht lijmmortel. Wienerberger garandeert dat deze wanden niet krimpen en scheuren. De fabrikant becijfert dat het verlijmen […]

Wienerberger breidt zijn assortiment Porotherm keramische binnenmuurstenen uit met het Porotherm Poriso-lijmsysteem. Het programma bestaat uit onder meer lijmblokken van 174 millimeter hoog. Deze blokken worden samengebouwd tot keramische binnenmuurwanden met de Porotherm kimmortel en de Porotherm Poriso lichtgewicht lijmmortel. Wienerberger garandeert dat deze wanden niet krimpen en scheuren. De fabrikant becijfert dat het verlijmen ruim 30 procent sneller werkt dan vermetselen. De blokken hebben een duimgat wat het verwerken makkelijker maakt.

De fabrikant levert de blokken in drie formaten. De lengte is standaard 240 millimeter bij een muurdikte van 1000, 1200 of 1400 millimeter. De blokken hebben een hol- en dol-uitvoering zodat de verwerker alleen de lintvoeg hoeft te verlijmen. Een werkstuk is in de visie van de producent makkelijk te corrigeren door de steunkorrels in de lijmmortel.

Reageer op dit artikel