nieuws

Vraag naar geschikt logistiek vastgoed overtreft aanbod

bouwbreed

De vraag naar hoogwaardig logistiek en industrieel vastgoed in Nederland overtreft het aanbod, constateert Jones Lang LaSalle.

Gebrek aan geschikt aanbod zorgde afgelopen halfjaar voor een daling van de afname ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het tekort aan grote en kwalitatief goede objecten zou nijpend beginnen te worden. Dat betekent dat volop nieuwbouw nodig is. De afgelopen jaren is door aanhoudend goede opnamecijfers de leegstand fors verminderd. Projectontwikkelaars die in hun goede jaren massaal hadden gebouwd met een overschot als gevolg, zagen hun producten alsnog gretig aftrek vinden. Inmiddels zijn de grote objecten op goede locaties verhuurd en moeten vastgoedbemiddelaars regelmatig nee verkopen.

De oplossing is volgens Jones Lang Lasalle dat projectontwikkelaars stevig aan de slag gaan op de markt van bedrijfsgebouwen. Daarbij hebben ze echter de steun nodig van financiers en die blijken terughoudend. Dat het goede verhuurperspectief het te verwachten rendement opstuwt, kan ze de komende tijd wellicht over de streep trekken. Beleggers zouden in elk geval wel willen. Ook in verschillende andere Europese landen ziet Jones Lang LaSalle volop activiteit op de markt van bedrijfsgebouwen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels