nieuws

Volker Rail hervat werk aan trambaan Utrecht

bouwbreed Premium

Volker Rail mag de werkzaamheden aan de trambaan tussen Utrecht CS en Nieuwegein/IJsselstein hervatten. Dat heeft opdrachtgever Bestuur Regio Utrecht bekendgemaakt. Afgelopen zomer werd het onderhoud van de trambaan stilgelegd omdat er scheuren in de nieuwe rails waren ontstaan. Na overleg met de aannemer is volgens de opdrachtgever gekozen “voor een andere technische oplossing van […]

Volker Rail mag de werkzaamheden aan de trambaan tussen Utrecht CS en Nieuwegein/IJsselstein hervatten. Dat heeft opdrachtgever Bestuur Regio Utrecht bekendgemaakt.

Afgelopen zomer werd het onderhoud van de trambaan stilgelegd omdat er scheuren in de nieuwe rails waren ontstaan. Na overleg met de aannemer is volgens de opdrachtgever gekozen “voor een andere technische oplossing van de problematiek”. Hoewel Volker Rail waarschijnlijk snel weer aan de slag kan, verwacht Bestuur Regio Utrecht dat de werkzaamheden niet half oktober kunnen worden afgerond. Dit was oorspronkelijk wel het plan. “De inschatting is dat de vernieuwing van de trambaan enkele weken langer gaat duren.”

De renovatie bestaat onder meer uit het vervangen van rails, grindbed en bovenleiding.

Reageer op dit artikel