nieuws

Verjongen asfalt in lopende projecten

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat wil op korte termijn verjongingsmiddelen voor zoab gaan inzetten in lopende onderhoudsprocessen van het hoofdwegennet. Dat zei plaatsvervangend directeur-generaal Theo van de Gazelle in Delft op een themadag over levensduurverlengend onderhoud voor zoab. “De vijf proefprojecten die twee jaar geleden zijn gestart, bevestigen dat het verjongen van asfalt werkt. De ontwikkelde methode is zelfs […]

Rijkswaterstaat wil op korte termijn verjongingsmiddelen voor zoab gaan inzetten in lopende onderhoudsprocessen van het hoofdwegennet. Dat zei plaatsvervangend directeur-generaal Theo van de Gazelle in Delft op een themadag over levensduurverlengend onderhoud voor zoab. “De vijf proefprojecten die twee jaar geleden zijn gestart, bevestigen dat het verjongen van asfalt werkt. De ontwikkelde methode is zelfs zo effectief dat deze ook preventief kan worden toegepast in het onderhoud. Het asfalt gaat zo twee tot drie jaar langer mee.”

Van de Gazelle noemde al enkele stappen die Rijkswaterstaat in die richting neemt. “Voor de jaren 2013 en 2014 willen we een voorinvestering doen vanuit het budget voor beheer en onderhoud. Dat is mogelijk omdat het verjongen van asfalt juist in deze kostenpost zorgt voor een flinke besparing. Daarnaast werken we op dit moment aan een lijst met projecten die geschikt zijn om het verjongingsmiddel in te zetten.”

Reageer op dit artikel