nieuws

Trogligger in één keer gestort

bouwbreed

De trogligger van het spoorviaduct Zuid-Willemsvaart is in één keer gestort. Op de dag van de grote betonstort zetten de medewerkers van MNO Vervat om vijf uur ’s ochtends vier betonpompen in om die dag in totaal ongeveer 2300 kuub beton te storten. De Zuid-Willemsvaart is een kanaal dat loopt tussen Maastricht en Den Bosch. […]

De trogligger van het spoorviaduct Zuid-Willemsvaart is in één keer gestort. Op de dag van de grote betonstort zetten de medewerkers van MNO Vervat om vijf uur ’s ochtends vier betonpompen in om die dag in totaal ongeveer 2300 kuub beton te storten. De Zuid-Willemsvaart is een kanaal dat loopt tussen Maastricht en Den Bosch. Voor de aanleg van een nieuw stukje Zuid-Willemsvaart wordt vooruitlopend daarop alvast de infrastructuur aangepast. Onderdeel daarvan is het d&c-project ‘Spoorkruising Zuid-Willemsvaart’ dat MNO Vervat uitvoert in opdracht van ProRail. Het project bestaat uit de aanleg van vier kunstwerken: het spoorviaduct, een fietsbrug, een verkeersbrug en een onderdoorgang onder het spoor. Begin november wordt het spoor tijdens een buitendienststelling omgelegd. De week daarna rijden de treinen weer.

Reageer op dit artikel