nieuws

Subsidie aanschaffen schone bestelbusjes

bouwbreed

Kopers van nieuwe bestelwagens kunnen vanaf 1 oktober subsidie krijgen wanneer ze voor de schoonst mogelijke techniek kiezen. De subsidie voor een plug-in hybride of elektrisch aangedreven voertuig bedraagt 3000 euro; een uitzonderlijk schone benzine-, lpg-, aardgas- of dieselmotor levert 1250 euro premie op. De subsidieregeling, is bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren in binnensteden, […]

Kopers van nieuwe bestelwagens kunnen vanaf 1 oktober subsidie krijgen wanneer ze voor de schoonst mogelijke techniek kiezen. De subsidie voor een plug-in hybride of elektrisch aangedreven voertuig bedraagt 3000 euro; een uitzonderlijk schone benzine-, lpg-, aardgas- of dieselmotor levert 1250 euro premie op. De subsidieregeling, is bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren in binnensteden, waar taxi’s, koeriers en bestelauto’s veel relatief korte, vervuilende ritten maken. Er is 25 miljoen euro beschikbaar, afkomstig uit het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels