nieuws

Stop van verbouwing ziekenhuis Hengelo

bouwbreed

De gemeente Hengelo heeft de Ziekenhuis Groep Twente een bouwstop opgelegd bij de verbouwing van het orthopedisch centrum. De ZGT had geen omgevingsvergunning aangevraagd, terwijl dat in de ogen van de gemeente wel nodig is. Gezien het spoedeisende belang stelt de gemeente alles in het werk om binnen de minimale termijn van acht weken d […]

De gemeente Hengelo heeft de Ziekenhuis Groep Twente een bouwstop opgelegd bij de verbouwing van het orthopedisch centrum. De ZGT had geen omgevingsvergunning aangevraagd, terwijl dat in de ogen van de gemeente wel nodig is. Gezien het spoedeisende belang stelt de gemeente alles in het werk om binnen de minimale termijn van acht weken d e vergunning af te geven.

Op advies van een aannemer had de Ziekenhuis Groep Twente voor de interne verbouwing van een vleugel geen omgevingsvergunning aangevraagd. Het werk vond plaats binnen de muren van een gebouwdeel dat buiten gebruik was. Bovendien trad er geen wijziging op van de brandcompartimentering, zo luidt de verklaring van het ziekenhuis. Volgens de gemeente is er echter sprake van een zodanige constructieve ingreep dat een omgevingsvergunning wel noodzakelijk is. De bouwstop geldt totdat de gemeente een omgevingsvergunning heeftafgegeven.

Reageer op dit artikel