nieuws

Stabilisatie in golf van faillissementen

bouwbreed

Het aantal faillissementen van vennootschappen in Nederland is in augustus gedaald tot 507. In juli gingen nog 723 bedrijven onderuit, waarvan 140 bouwbedrijven. De golf van faillissementen lag in augustus op hetzelfde niveau als een jaar eerder. Wel is een stijgende lijn zichtbaar in de bouwbranche. In het eerste kwartaal zagen 364 bouwbedrijven zich gedwongen […]

Het aantal faillissementen van vennootschappen in Nederland is in augustus gedaald tot 507. In juli gingen nog 723 bedrijven onderuit, waarvan 140 bouwbedrijven. De golf van faillissementen lag in augustus op hetzelfde niveau als een jaar eerder. Wel is een stijgende lijn zichtbaar in de bouwbranche. In het eerste kwartaal zagen 364 bouwbedrijven zich gedwongen de poorten te sluiten. In het tweede kwart steeg het aantal zelfs tot 386. Gedetailleerde cijfers over wat in augustus de bouw overkwam heeft het CBS nog niet beschikbaar. In juli gingen in de bouw naast 140 vennootschappen ook 24 eenmanszaken failliet.

Reageer op dit artikel