nieuws

Slopen op de bergrand

bouwbreed

Wageningen – Een kraan geposteerd op een berg puin hapt stukken hotelkamer van de eerste verdieping weg. Sinds begin augustus werkt Beelen Sloopwerken uit Harderwijk aan de sloop van het oude Hotel de Wageningsche Berg, midden in de bossen op de bergrand in Wageningen. De aanbouw uit de jaren tachtig zou sowieso gesloopt worden. In […]

Wageningen – Een kraan geposteerd op een berg puin hapt stukken hotelkamer van de eerste verdieping weg. Sinds begin augustus werkt Beelen Sloopwerken uit Harderwijk aan de sloop van het oude Hotel de Wageningsche Berg, midden in de bossen op de bergrand in Wageningen.

De aanbouw uit de jaren tachtig zou sowieso gesloopt worden. In 2010 bleek renovatie van het oude gedeelte te duur. De dragende constructie was aangetast door betonrot en ongeschikt door het aanbrengen van installaties. Voor het gebouw uit de vroege jaren vijftig, een markant ontwerp van Stijlgroep-architect Jan Wils, komt een nieuw, compacter hotel in de plaats. Dat bestaat uit drie bouwlagen met elk 34 kamers. Beneden komen restaurant, bar en wellnessruimtes. Het gebouw wordt 14 meter hoog. Eronder komt een parkeergarage voor zeventig auto’s. De nieuwbouw, in opdracht van Green Real Estate, start eind dit jaar en moet eind 2013 klaar zijn.

Foto en tekst: APA/Jorrit Knuvelder

Reageer op dit artikel