nieuws

Sloopwerk V&D-pand Vlaardingen hervat

bouwbreed

De sloopwerkzaamheden in het voormalige V&D pand in Vlaardingen zijn hervat, een week nadat de gemeente Vlaardingen het werk om veiligheidsredenen stillegde. Vorige week viel een losgeraakt vloerdeel door de muur van de ondergelegen winkel van het Kruidvat. Eigenaar Green Real Estate van het V&D-pand heeft de veiligheidsmaatregelen in het sloopplan aangescherpt. In het nieuwe […]

De sloopwerkzaamheden in het voormalige V&D pand in Vlaardingen zijn hervat, een week nadat de gemeente Vlaardingen het werk om veiligheidsredenen stillegde. Vorige week viel een losgeraakt vloerdeel door de muur van de ondergelegen winkel van het Kruidvat.

Eigenaar Green Real Estate van het V&D-pand heeft de veiligheidsmaatregelen in het sloopplan aangescherpt. In het nieuwe plan staat dat onder de te slopen vloer eerst een ondersteuningsconstructie wordt aangebracht, voordat wordt begonnen met het afzagen van het vloerdeel. Van het vloerdeel dat naar beneden kwam liep volgens de sloper de wapening niet door. Het was enkel met een naad aan de betonvloer verbonden.

De resterende sloopwerkzaamheden nemen nog twee of drie dagen in beslag. De verbouwing van het vroegere warenhuis tot leisurecentrum ging afgelopen week gewoon door.

Reageer op dit artikel