nieuws

Sloop V&D opgeschort

bouwbreed

Het sloopwerk in de vroegere V&D in Vlaardingen is donderdagavond op last van het gemeentebestuur opgeschort. ‘s Middags raakte een betonnen vloerdeel van de eerste verdieping los dat deels door de muur van de onderliggende magazijnruimte van een winkel van het Kruidvat sloeg.

In de ruimte was op dat moment niemand aanwezig. Er vielen geen gewonden.

Na overleg met wethouder Versluijs besloot opdrachtgever Green Real Estate het sloopwerk op te schorten. Om de veiligheid te waarborgen werd het gevallen vloerdeel vrijdagmorgen gezekerd. De opdrachtgever legt volgende week een plan van aanpak voor aan de gemeente over de wijze waarop het sloopwerk veilig kan worden voortgezet. Het werk mag pas worden hervat als de gemeente het plan heeft goedgekeurd.

Sloper Wim Beelen begrijpt niets van de maatregel. “Het sloopwerk is klaar, dus er valt niets op te schorten.” Dat het vloerdeel naar beneden kwam, was volgens Beelen domme pech en niet te wijten aan onzorgvuldigheid. “We hebben de plaat helemaal volgens de regels op drie plaatsen ingezaagd. De vierde kant bleek enkel door een stortnaad met de vloer verbonden en kwam bij het inknippen naar beneden. Daar doe je niks aan, shit happens.”

Het vroegere V&D-pand wordt verbouwd tot leisurecentrum. De bestaande winkels in het pand – Kruidvat, Hema en Kijkshop – blijven gehandhaafd.

Reageer op dit artikel