nieuws

Savantis: Van Wijk vastgoedonderhoud is beste leerbedrijf

bouwbreed Premium

Van Wijk Vastgoedonderhoud is door kennisinstituut Savantis uitgeroepen tot beste leerbedrijf. Menno Spelbos, teamleider bij Van Wijk, is de beste praktijkopleider.

Van Wijk Vastgoedonderhoud kwam als beste uit de bus in de sector Schilderen en Onderhoud. Volgens de jury geeft het bouwbedrijf uit Amsterdam en Utrecht op een verantwoordelijke manier invulling aan werkend leren en een leven lang leren. “Elke medewerker kan zich individueel ontwikkelen en doorgroeien, afhankelijk van zijn eigen mogelijkheden en wensen”. De andere genomineerden waren Glas & Schilderwerken uit Haaften en Schildersbedrijf Groenenboom uit Rotterdam.

In de sector afbouw ging de strijd tussen Stukadoorsbedrijf J. van Maarseveen uit Hoornaar, Verhaag uit Sevenum en Vidijko uit Eindhoven. Vidijko werd tot winnaar uitgeroepen omdat het stukadoorsbedrijf “vakmanschap hoog in het vaandel” heeft staan. “Tegelijk beschouwt het bedrijf het opleiden als gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Ook in deze economische zware tijd kunnen we gerust op de deur kloppen om een leerling te plaatsen.”

De twee sectorwinnaars maakten kans op de titel Beste Leerbedrijf Savantis 2012. Van Wijk Vastgoedonderhoud werd uiteindelijk als beste beoordeeld. Uit de zes genomineerde bedrijven koos de jury ook de beste praktijkopleider. Die prijs ging naar Menno Spelbos van Van Wijk Vastgoedonderhoud. “Spelbos communiceert uitstekend met zijn leerlingen en geeft hen op het juiste niveau de ruimte zich verder te ontwikkelen”, oordeelde de jury. “Hij komt duidelijk over, laat zien dat er weleens iets fout mag gaan en begeleidt de leerlingen op alle fronten bij het werken in een team.”

Savantis is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor onder meer de sectoren Schilderen en Onderhoud en Afbouw. Van Wijk Vastgoedonderhoud en Menno Spelbos worden nu door Savantis voorgedragen voor de verkiezingen Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider 2012 van alle beroepsgroepen. Deze worden begin 2013 gehouden.

Reageer op dit artikel