nieuws

Ruzie over onderzoek verzakking Heerlen

bouwbreed

De gemeente Heerlen en de Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum ‘t Loon liggen met elkaar overhoop. De VvE weigert onderzoekers van de gemeente op haar terrein toe te laten.

Heerlen wil graag onderzoek doen naar de oorzaak van de verzakking van een deel van het winkelcentrum eind vorig jaar. In april nam de raad daartoe een besluit. Maar de VVE laat de onderzoekers niet toe omdat de vereniging al een eigen onderzoek laat doen. De onderzoekers van beide instanties zouden elkaar dan alleen maar voor de voeten lopen, aldus de VvE.

Volgens de woordvoerder van de VvE is de verzakking geconcentreerd rond een kolom, die in november decimeters diep de grond in zakte. Daar worden nu ook boringen verricht. Als een gemeentelijk onderzoeksteam daar ook nog eens boringen gaat verrichten, vertroebelt dat de onderzoeksgegevens van het VvE-team, aldus de woordvoerder.

De VvE kondigt aan dat de eigen onderzoeksresultaten in oktober aan de gemeente medegedeeld zullen worden. Burgemeester Paul Depla van Heerlen noemde in een reactie de weigering door de VvE ,,heel slecht en niet uit te leggen’’.

De Vvv is de koepel van winkeleigenaar NSI, de bewoners van de flat en de parkeergarage van Q-Park.

Reageer op dit artikel