nieuws

President ingenieursorganisatie Kivi Niria hekelt politici

bouwbreed

President ingenieursorganisatie Kivi Niria hekelt politici

Politiek is Nederland met om de twee jaar verkiezingen volgens president Martin van Pernis van ingenieursorganisatie Kivi Niria een land van verliezers.

“Politici bepalen hun beleid naar de grillen van hun achterban en de polls van Maurice de Hondt. Ook na de verkiezingen komt er geen adequate industriepolitiek, geen grondstoffenpolitiek en geen technologiepolitiek.”

Van Pernis signaleert dat ons land inmiddels veel minder slimmeriken heeft dan Azië en Amerika. “Japan en China hebben 5 ingenieurs en wetenschappers per duizend inwoners. Israël 4,4 en de Verenigde Staten 3,8. Ver daarna komt de Europese Unie met 1,9 per duizend.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels