nieuws

Politiek blij met herstelplan

bouwbreed Premium

Politiek Den Haag is blij dat de bouwsector met een plan is gekomen voor de woningmarkt. “Dit is goed en noodzakelijk”, klinkt het op het Binnenhof.

Vijftien organisaties en een hoogleraar spreken met éé n stem

Vijftien brancheorganisaties en een hoogleraar lanceerden woensdag een plan om de woningmarkt op korte termijn aan te jagen. Wat er mee gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar de eerste reacties van politici zijn louter positief.

PvdA’er Jacques Monasch: “Ik denk dat het goed is dat de bouw de handen ineengeslagen heeft. Zelfs tot de verkiezingen aan toe hoorde ik verschillende geluiden uit de sector.”

Monasch kan zich voor een groot deel vinden in de plannen die vooral gericht zijn op de nieuwbouw. “Veel daarvan komen aan bod in ons verkiezingsprogramma. Ik deel vooral de wens om de positie van starters op de woningmarkt te versterken.”

Ook VVD’er Betty de Boer spreekt van een goed initiatief. “Als bouw moet je een vuist maken. Zolang iedereen blijft preken voor eigen parochie is het ‘verdeel en heers’. Voor de politiek is het veel lastiger om zo’n breed gedragen plan af te wijzen.”

SP’er Paulus Jansen sluit zich daarbij aan. “De nieuwe regering moet iets doen. Ze kan zich niet permitteren om de bouwsector aan zijn lot over te laten.”

> pagina 3: vervolg

> pagina 15: commentaar

Reageer op dit artikel