nieuws

Pillendoos

bouwbreed

In de binnenstad van Utrecht wordt de laatste hand gelegd aan de opvallende door Holland Composites Industrials (HCI) gemaakte gevel van het vernieuwde Muziekcentrum Vredenburg. Het complex dat grotendeels gebouwd wordt over de originele door Herman Hertzberger ontworpen concertzaal, krijgt een oppervlakte van ruim 20.000 vierkante meter waarin een grote zaal, een kamermuziekzaal, een popzaal, […]

In de binnenstad van Utrecht wordt de laatste hand gelegd aan de opvallende door Holland Composites Industrials (HCI) gemaakte gevel van het vernieuwde Muziekcentrum Vredenburg. Het complex dat grotendeels gebouwd wordt over de originele door Herman Hertzberger ontworpen concertzaal, krijgt een oppervlakte van ruim 20.000 vierkante meter waarin een grote zaal, een kamermuziekzaal, een popzaal, een cross-overzaal en een jazz-zaal worden opgenomen.

Vanwege de uitstraling van de gevelwand wordt het muziekpaleis in Utrecht nu ook wel de Pillendoos genoemd.

Holland Composites Industrials is een onderdeel van de Jan Snel Group. Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels