nieuws

Overnamepot Vinci 10,6 miljard euro

bouwbreed

Overnamepot Vinci 10,6 miljard euro

De Franse bouwer Vinci wil zich meer richten op internationale markten.

Vanaf 2006 kijkt het concern al versterkt naar het buitenland. Voor overnames kan Vinci een beroep doen op 3,9 miljard euro aan kasgeld en kredietlijnen met een ruimte tot 6,7 miljard euro. In de Duitse Financial Times geeft topman Xavier Huillard aan zich te concentreren op specialiteiten, zoals de olie- en gasmarkt, luchthavens en infra. Ook uitbreiding op het gebied van de elektro-engineering staat op het verlanglijstje.

Tot dusverre komt 85 procent van Vinci’s omzet uit Europa, met een sterk accent op Frankrijk. De sterke verankering in Europa beschouwt Huillard niet zozeer als een risico maar eerder als een stevig fundament.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels