nieuws

NVM ziet stijging van aanbod winkelruimte

bouwbreed Premium

NVM ziet stijging van aanbod winkelruimte

Het aanbod van winkelruimte is in de eerste helft van het jaar verder gestegen. Uit cijfers van NVM Business blijkt dat halverwege 2012 circa 2 miljoen vierkante meter winkelruimte te huur of te koop werd aangeboden.

Ten opzichte van begin dit jaar betekent dit een stijging van 8,7 procent. Niet alleen het aantal vierkante meters nam toe, ook het aantal winkelobjecten dat werd aangeboden steeg. Halverwege dit jaar waren circa 6.400 winkels in afwachting van een nieuwe gebruiker, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van begin dit jaar. Vooral in Overijssel en Zeeland verruimde het aanbod. De vraag naar winkelruimte nam wel toe. In de eerste helft van het jaar werd circa 9 procent meer winkelruimte verhuurd dan begin 2011.

Reageer op dit artikel