nieuws

NLingenieurs naar ander pand vanwege geldnood

bouwbreed

NLingenieurs kiest voor kleinere behuizing in de Haagse Casuariestraat. De brancheorganisatie heeft de huur aan de Koningskade opgezegd en vindt binnenkort onderdak bij ingenieursbureau DGMR.

Reden achter de verhuizing is het snel krimpende budget van NLingenieurs. Alleen al de fusie van DHV met Royal Haskoning scheelt bijna een ton. Daar komen nog bij het krimpende aantal medewerkers bij de ingenieursbureaus (waarop de contributie is gebaseerd) en het afvallen van lidbedrijven. Al met al verliest directeur Paul Oortwijn een vijfde van het budget van 1,4 miljoen euro.

“Vorig jaar hebben we een beleidsmedewerker moeten laten vertrekken, dit jaar gaan we twee mensen terug in de ondersteuning”, zegt Oortwijn. “Met een sterkte van zeven personen zitten we straks aan de ondergrens van een professionele organisatie. We hebben bij DGMR een eigen locatie en huren vergaderfaciliteiten. Voor de grote bijeenkomsten kunnen we terecht bij Kivi Niria. Een voordeel is dat we op onze nieuwe plek straks dichter zitten bij zowel het Centraal Station als de politiek.”

Oortwijn is blij dat NLingenieurs een apart potje van 60.00 euro heeft voor speciale initiatieven, het kennisfonds. In de tijd van de Onri, de voorganger van NLingenieurs, had de brancheorganisatie allerlei taken op zich genomen waarvan soms niemand de herkomst herkende. “Leveren we nog een bijdrage aan normalisatie en regelgeving – denk aan NEN en ISO – of doen we dat niet? Als je stopt mis je wel invloed op de processen bij de instituten. Sommige bureaus denken echter: ik koop voor een paar euro’s wel een boekje.”

Reageer op dit artikel