nieuws

Nieuw kantoor ECB miljoenen duurder

bouwbreed Premium

De bouw van een nieuw hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt valt zo’n 25 procent duurder uit dan geraamd. De totale investering werd in 2005 geschat op 850 miljoen euro. De kosten komen nu waarschijnlijk 200 miljoen hoger uit. Als oorzaak wijst de ECB op de gestegen kosten van bouwmaterialen en bouwkosten, […]

De bouw van een nieuw hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt valt zo’n 25 procent duurder uit dan geraamd. De totale investering werd in 2005 geschat op 850 miljoen euro. De kosten komen nu waarschijnlijk 200 miljoen hoger uit. Als oorzaak wijst de ECB op de gestegen kosten van bouwmaterialen en bouwkosten, plus “een aantal onvoorziene uitdagingen”. Zo moest de ECB op zoek naar een nieuwe hoofdaannemer. Het huidige kantoor wordt in 2014 vervangen door twee kantoortorens van 185 en 165 meter hoog. Züblin AG levert het skelet.

Reageer op dit artikel