nieuws

Moerriool Arnhem wordt verstevigd

bouwbreed

Het uit 1860 daterende moerriool dat in Arnhem Noord regen en afvalwater afvoert, wordt op twee plaatsen verstevigd. De versterking gebeurt bij een flatgebouw waar het riool vlak langs de fundering loopt. Bij lekkages van het riool zou die kunnen worden aangetast. De andere versteviging komt bij de Willemstunnel waar een parkeergarage lager dan het […]

Het uit 1860 daterende moerriool dat in Arnhem Noord regen en afvalwater afvoert, wordt op twee plaatsen verstevigd. De versterking gebeurt bij een flatgebouw waar het riool vlak langs de fundering loopt. Bij lekkages van het riool zou die kunnen worden aangetast. De andere versteviging komt bij de Willemstunnel waar een parkeergarage lager dan het riool ligt en dus bij lekkage onder water komt te staan. De kosten van het onderhoudswerk op de twee locaties worden geraamd op een half miljoen. Momenteel is Arnhem overigens bezig met de inspectie van het totale rioolstelsel. In 2014 moet dat een totaalbeeld geven van de staat van het riool. Het moerriool is een van de weinige gemetselde riolen. In tegenstelling tot andere gemetselde riolen is deze niet rond gemetseld maar in bogen op betonnen banketten.

Reageer op dit artikel