nieuws

Mack & Speciaal Transportdag verhuist naar Amsterdam

bouwbreed

Mack & Speciaal Transportdag verhuist naar Amsterdam

“Eén van de leukste truck-evenementen van het jaar komt er weer aan: de Truckstar Mack & Speciaal Transportdag! En die belooft het nodige spektakel.” Aan het woord is Willem Kuiper, organisator van het op zondag 30 september in Amsterdam te houden evenement, waarvan de toegang nog altijd gratis is.

Willem Kuiper heeft afscheid moeten nemen van het bekende Veemarktterrein in Utrecht. Inmiddels zijn daar alle hallen gesloopt en moest worden uitgekeken naar een andere locatie. Die is gevonden in Amsterdam-Zuid-Oost.

De Mackdag wordt (vanaf) dit jaar gehouden op het Amstelborgh Borchland-terrein aan de Holterbergweg/Borchlandweg in Amsterdam Zuid-Oost, tegenover parkeergarage P2 en de Ziggo Dome.

Veel meer spektakel

Dit jaar vindt de 33e Mack en Speciaal Transportdag met meer spektakel dan ooit plaats. Zo is er tussen al het truck- en kranengeweld een spuitdemonstratie met een Amerikaanse brandweerwagen en rijdt er op het buitenterrein een radiografisch bestuurd Scania-model rond in de bijzondere schaal 1:5.

Uiteraard staat het bekende ‘bos kranen’ weer op gesteld, plus de nodige Amerikaanse trucks, waaronder natuurlijk veel Mack’s.

“Vorig jaar hadden we zo’n vijftig Amerikanen, nu kunnen dat er wel zestig worden. De inschrijving is momenteel nog open”, aldus Willem Kuiper. “En dat is natuurlijk te gek, want wanneer zie je in

Europa zoveel Amerikaanse trucks bij elkaar?”

Daarnaast komen er talloze klassiekers te staan, waaronder veel FTF’s, en ook dat is smullen, maar het is nog niet alles. Ook het zwaar en speciaal transport is ruim vertegenwoordigd met zware trekkers, lange diepladers en zware bergingstrucks.

“In totaal verwelkomen we rond de 300 voertuigen”, zegt Kuiper.

Geen Mackdag is compleet zonder muziek. Chauffeursheld Henk Wijngaard geeft acte de présence, evenals Dick van Altena en de countryband Savannah.

Meer info: Willem Kuiper, telefoon 06-53380394, wjc.kuiper@chello.

Reageer op dit artikel