nieuws

Linex Hulst maakt doorstart en richt zich meer op België

bouwbreed Premium

Linex Prefab uit Hulst maakt een doorstart onder de naam Linex Prefab Daksystemen. Directeur Kees de Groot wil voortaan meer focussen op de Belgische markt. “Daar staat prefab nog in de kinderschoenen.”

De producent van prefab dakelementen en dakkapellen werd op 28 augustus failliet verklaard. “De omzet holde de eerste helft van het jaar achteruit”, zegt directeur Kees de Groot. “Met name door de crisis in de woningbouw.”

In februari dit jaar kreeg het bedrijf nog een kapitaalinjectie van een onbekende investeerder, maar dat mocht niet baten. “Een doorstart is wat we nodig hadden.” Huisbankier Rabobank dacht daar ook zo over. “Zonder hun hulp was de doorstart er nooit gekomen.” Linex gaat door met één van zijn twee aandeelhouders. De bank zorgt voor financiële ondersteuning. De Groot heeft wel moeten beloven om de focus van zijn bedrijf te verleggen. “We gaan ons de komende tijd meer op België richten. Daar staat prefab nog in de kinderschoenen en gaat het minder slecht in de nieuwbouw. Bovendien is het mooi dichtbij. ” Door in Nederland meer te focussen op nieuwbouw en renovatie hoopt de directeur nieuwe problemen te voorkomen. “De levering aan kleinschalige projecten wordt steeds belangrijker. Dat gaan we dus meer doen.”

Linex Prefab Daksystemen neemt 37 van de 54 werknemers van zijn failliete voorganger over. De overige werkzaamheden worden uitgevoerd door flexwerkers. De levering van prefab daken en dakkapellen aan bouwprojecten gaat in principe ondertussen gewoon door, stelt De Groot. “We nemen nagenoeg alle opdrachten van Linex mee. Gezien de huidige bedrijfsomvang is de orderportefeuille goed gevuld.”

De Groot hoopt dat zijn bedrijf eind dit jaar uitkomt op een omzet van 7 á 8 miljoen euro, ongeveer de helft van de 14 miljoen in 2011. En in de verre toekomst behoort groeien misschien wel weer tot de mogelijkheden. “Niemand weet waneer, maar op een gegeven moment zal het consumentenvertrouwen en de economie toch weer gaan aantrekken. Dan staat iedereen ineens weer te gillen om daken.”

Reageer op dit artikel