nieuws

Kondor Wessels niet onder indruk van ultimatum

bouwbreed Premium

Kondor Wessels laat zich niet onder druk zetten door vakbonden. Dat laat het bedrijf weten in een reactie op het ultimatum dat FNV Bouw, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen gisteren stelden.

De bonden eisen dat de bouwer tien boventallig geworden werknemers een hogere ontslagvergoeding aanbiedt. Gaat het bedrijf daar niet op in, dan volgen vanaf vrijdag werkonderbrekingen en mogelijk zelfs stakingen.

Kondor Wessels is niet onder de indruk, laat woordvoerder Gjalt Rameijer weten. “We vinden dat we een goed voorstel hebben gedaan aan onze mensen”, zegt hij. “De ingrepen zijn helaas noodzakelijk om de organisatie gezond te houden en te voorkomen dat we meer mensen moeten laten gaan.”

Volgens de zegsman vinden de gesprekken in goed overleg plaats. “We laten ons niet onder druk zetten van een ultimatum.”

Eerder deze week wisten vakbonden bij een andere Volker Wessels-dochter, Volker Rail, een verbeterd sociaal plan af te dwingen. Dat gebeurde na een 24-uursstaking van de magazijnmedewerkers.

Rameijer benadrukt echter dat die overeenkomst niet tot stand gekomen is door “welke actie dan ook”. Volgens hem hebben “beide partijen” ingeleverd. “Iedere situatie is anders en eventuele toekomstige noodzakelijke reorganisaties worden bij Volker Wessels altijd decentraal, dus door de bedrijven zelf, uitgevoerd.”

Vakbonden pleitten eerder juist voor een centraal sociaal plan voor alle reorganiserende bedrijven van het bouwconcern.

Reageer op dit artikel