nieuws

‘Ingrijpen op woningmarkt kost banen’

bouwbreed

Ingrijpen op de woningmarkt is nergens voor nodig. Althans, dat vindt Bouwend Nederland. Volgens de brancheorganisatie blijkt uit het rapport de Nederlandse economie in 2011 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat er “nu en straks” geen enkel probleem is met de financiële stabiliteit van de woningmarkt. Verder ingrijpen in de fiscale behandeling […]

Ingrijpen op de woningmarkt is nergens voor nodig. Althans, dat vindt Bouwend Nederland. Volgens de brancheorganisatie blijkt uit het rapport de Nederlandse economie in 2011 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat er “nu en straks” geen enkel probleem is met de financiële stabiliteit van de woningmarkt. Verder ingrijpen in de fiscale behandeling van de 4 miljoen eigen woningen in Nederland is dan ook niet nodig, stelt de brancheogranisatie. “Hervormen is juist schadelijk, zeker ook voor de bouwsector die nu al enige tijd de economische groei remt.” Politieke partijen die toch de woningmarkt willen aanpassen, moeten zich hierbij realiseren welke grote negatieve effecten dat heeft. “Teruggang daarin brengt bovendien nog meer stagnatie in de strategisch broodnodige woningnieuwbouw. Dat gaat onvermijdelijk gepaard met een verlies van nog eens tienduizenden banen in de toch al zwaar geplaagde bouwsector en alle aanverwante branches.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels