nieuws

Imtech niet onder de indruk van fraude

bouwbreed

Een projectdirecteur van Imtech zette de verbouwing van de privé-badkamer van Gé Oomen ter waarde van ruim 13.000 euro op rekening van het Kromhout Kazerne-project. Het bestuur van de technisch dienstverlener lijkt er niet mee te zitten.

Imtech toont zich niet geschrokken dat een van haar projectdirecteuren heeft deelgenomen aan de fraude van voormalig projectdirecteur Gé Oomen. “Fraude is een groot woord”, reageert een woordvoerder van het internationale installatieconcern op de door Cobouw ontdekte medewerking van de Imtech-werknemer aan de fraude van Oomen.

De Imtech-werknemer leidde de Installatie Combinatie Kromhout Kazerne toen Gé Oomen hem in oktober 2010 het verzoek deed de rekening voor de verbouwing van zijn privé-badkamer op rekening van het bouwproject te zetten. “Dat zag ik als vriendendienst”, reageerde de Imtech-medewerker vorige week. De projectdirecteur leerde Oomen kennen op het Kromhout Kazerne-project. “Ik had zijdelings met hem te maken.”

Volgens de medewerker betrof de hulp aan Oomen “geen privé-badkamer, maar enkele sanitaire onderdelen zoals een toiletpot, een douchebak en -cabine inclusief kranen en aansluitmateriaal. Verder niets.”

De Imtech-projectdirecteur schakelde ook een badkamerspecialist en een sloper in om de verbouwing uit te voeren. Daarover onderhield hij contact met Oomen. De man heeft zich naar eigen zeggen bij de directie van Imtech moeten verantwoorden toen de fraude van Oomen aan het licht kwam. “Daarmee was de zaak afgehandeld”, vertelde hij vorige week.

Het integriteitsbeleid van Imtech is onduidelijk. Imtech-bestuursvoorzitter René van der Bruggen is volgens de woordvoerder “niet beschikbaar” voor vragen over deze zaak.

Opgeblazen

Volgens de Imtech-woordvoerder moeten handelingen van de Imtech-projectdirecteur “niet opgeblazen” worden. “Je weet dat er door één medewerker wat spulletjes voor een badkamer van een terminale klant zijn geleverd, destijds meer een vriendendienst op uitdrukkelijk verzoek, niet echt materieel en bovendien zijn we een van de vele betrokken bedrijven waar zulke vriendendiensten zijn gevraagd. “

Wel erkent hij dat het “natuurlijk niet goed is”. De Imtech-projectdirecteur zei vorige week dat hij “met stomheid was geslagen” toen de fraude van Oomen aan het licht kwam. Hij zegt zelf geen geld te hebben verdiend aan de fraude van Oomen. “Nee, daar is geen enkele sprake van.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels