nieuws

Implosie niet afdoende voor sloop Philips-gebouw

bouwbreed

Sloopbedrijf en springmeester hebben geen fout gemaakt bij de implosie afgelopen weekend van het Philips-gebouw VH op het terrein Vredeoord in Eindhoven. Dat zegt directeur en eigenaar Thijs Heezen van sloopbedrijf M. Heezen dat de sloop voor zijn rekening nam.

Na het opblazen van het 70 meter hoge voormalige directiekantoor van Philips afgelopen zaterdag bleef een trappenhuis met luchtschachten en kluisruimten overeind staan. De schachtwanden en stalen balken bleken in het werk volgens Heezen steviger aangebracht dan op de tekening aangegeven. Dat was volgens hem ook na inspectie van het gebouw niet te voorzien omdat de schachten niet toegankelijk waren. “Als we dat wel geweten hadden, hadden we achteraf meer dynamiet aangebracht.”

Het gedeelte dat na de implosie is blijven staan, is ongeveer 20 meter naar beneden gezakt, maar staat wel stabiel. Het sloopbedrijf gaat vandaag het resterende deel van het Philips-gebouw machinaal slopen. Sloopbedrijf M. Heezen heeft veel ervaring met de sloop van oude Philips-gebouwen, zowel machinaal als met implosie. Bij gebouw VH is gekozen voor implosie om de overlast voor de buurt te beperken en te bekorten. Na de overdracht door Philips gaan corporatie Trudo en Hurks Vastgoedontwikkeling zo’n 270 woningen bouwen op Vredeoord. Eind vorig jaar kochten ze de grond van het terrein.

Reageer op dit artikel