nieuws

Hoogtemeting met laser vervangt baak

bouwbreed

Visser Instrument brengt een apparaat op de markt dat de baak, gebruikt voor het controleren van hoogten, overbodig maakt. De DigiRod DR400 van Spectra Vision kan volgens Visser elk type baak met een lengte tot 6 meter simuleren. De laserstraal van het instrument wordt op te meten plaats gericht, waarna de roterende laserstraal van een […]

Visser Instrument brengt een apparaat op de markt dat de baak, gebruikt voor het controleren van hoogten, overbodig maakt. De DigiRod DR400 van Spectra Vision kan volgens Visser elk type baak met een lengte tot 6 meter simuleren. De laserstraal van het instrument wordt op te meten plaats gericht, waarna de roterende laserstraal van een willekeurige laser wordt opgevangen. Op een scherm kan vervolgens de afstand tussen het onderste punt en de roterende laserstraat worden afgelezen. Het instrument corrigeert automatisch iedere hoek met een maximum van 30 graden, belooft Visser.

Reageer op dit artikel