nieuws

Hegeman blaast bouwer Van Bree nieuw leven in

bouwbreed

Aannemingsmaatschappij Hegeman trekt naar het zuiden. Het bouwbedrijf uit Nijverdal heropent aannemer Van Bree, dat april dit jaar failliet ging. Directeur Frank Hegeman hoopt dat de bouwer uit het Noord-Brabantse Someren binnen “afzienbare tijd” op jaarbasis 20 miljoen euro omzet.

Martjan Kuit

Hegeman neemt een deel van het personeel van Van Bree over. “Het uta-personeel en de directie”, zegt directeur Frank Hegeman. Het bouwplaatspersoneel wordt voorlopig vanuit Nijverdal ingereden. Dat heeft zo zijn voordelen, vindt de directeur. Zijn bedrijf zit momenteel midden in een reorganisatie, zeker 40 van de 230 banen worden geschrapt. De reorganisatie gaat voorlopig gewoon door, benadrukt Hegeman. “Ik heb wel tegen die jongens gezegd, dat we ze misschien binnenkort weer nodig hebben. Tenminste, als Van Bree een beetje gaat lopen.” Als alles meezit heeft Van Bree binnen afzienbare tijd een omzet van 20 miljoen euro. Hegeman wil zich echter nergens op vastpinnen. “We sturen niet op omzet, maar op rendement.”

Van Bree gaat zich storten op utiliteitsbouw en de nieuwbouw en renovatie van woningen. “Alles waar het bedrijf goed in was.” Het eerste project is inmiddels binnen. Komende maand start de aannemer met de bouw van tien woningen in Heeze.

Van Bree – ooit goed voor een omzet van circa 40 miljoen euro – werd april dit jaar failliet verklaard. Binnen een dag meldden zich twintig á dertig bedrijven die geïnteresseerd waren in de projecten van het bedrijf. Hegeman: “Wij waren uiteindelijk één van de drie bedrijven die een bod uitbrachten.”

Ballast Nedam bleek echter meer te bieden. De bouwer uit Nieuwegein nam uiteindelijk onder meer vijftien projecten met een gezamenlijke volume van ongeveer 20 miljoen euro over. Ook de vastgoedonderhoudsactiviteiten van Van Bree, Bouwservice genaamd, zijn tegenwoordig onderdeel van Ballast Nedam.

Na de overname hield Hegeman contact met voormalig directieleden van Van Bree, die geen onderdak vonden bij Ballast Nedam. Deze maand werd de voortzetting van Van Bree een feit. Voormalig directeur Frans van Bree, die ook het nieuwe bedrijf gaat leiden, is blij met de doorstart. “Al na enkele gesprekken merkten wij dat wij elkaar perfect aanvoelen en elkaar complementeren.”

Of en zo ja hoeveel Hegeman betaald heeft, willen beide directeuren niet kwijt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels