nieuws

Half miljoen voor scholing houthandel

bouwbreed

De houthandel trekt een half miljoen euro uit voor het scholings- en werkgelegenheidsplan ‘Alle Hout werkt voor jou’. Dat heeft het Hout Opleidings Centrum (HOC) bekendgemaakt. Het plan moet bijdragen aan de verdere verbetering van het opleidingsniveau van de werkenden en aan de versterking van de concurrentiepositie van houthandelbedrijven. Ook is geld beschikbaar voor werknemers […]

De houthandel trekt een half miljoen euro uit voor het scholings- en werkgelegenheidsplan ‘Alle Hout werkt voor jou’. Dat heeft het Hout Opleidings Centrum (HOC) bekendgemaakt.

Het plan moet bijdragen aan de verdere verbetering van het opleidingsniveau van de werkenden en aan de versterking van de concurrentiepositie van houthandelbedrijven. Ook is geld beschikbaar voor werknemers die de branche door de crisis hebben moeten verlaten.

In twee jaar tijd daalde het aantal werknemers in de sector van 7000 naar 5755. Ook verdwenen ruim vijftig houthandelbedrijven.

Reageer op dit artikel