nieuws

Haarlemmermeer wil toch windmolens

bouwbreed Premium

Haarlemmermeer wil toch windmolens

Bizar en onbegrijpelijk. Zo beoordelen burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer het besluit van de provincie Noord-Holland om niet meer windmolens toe te staan op het land.

“Dit besluit staat haaks op het jarenlange meewerken van de provincie aan vele windmolenprojecten, waaronder die van de stichting Windmolenpark Haarlemmermeer Zuid (SWHZ)”, zo stelt het college van burgemeester en wethouders. “Hiermee komt de provincie haar verantwoordelijkheid niet na aan langlopende windparkprojecten in Noord-Holland. Daarmee dupeert zij alle initiatiefnemers financieel.” Wethouder Duurzaamheid, Nederstigt, zegt dat het provinciebestuur zich keert tegen de Nederlandse klimaatdoelstellingen van 2020. Hij vindt dat onbegrijpelijk. “De opstelling van gedeputeerde staten met dit ‘njet’ neigt wat mij betreft naar onbehoorlijk bestuur.”

Reageer op dit artikel