nieuws

Groot Handelsgebouw dingt met herstelde gevels naar betonprijs

bouwbreed Premium

Groot Handelsgebouw dingt met herstelde gevels naar betonprijs

Beschadigingen door weer en wind en minder goed gelukte reparaties. Ze worden langzaam aan weggewerkt volgens een advies van ingenieursbureau Movares dat zelf ook met een vestiging kantoor houdt in het Groot Handelsgebouw.

Het resultaat dingt mee naar de Vitaal Beton-prijs. Roestplekken ontsierden lange tijd de gevels van het Groot Handelsgebouw. Opstuivend dooizout, vooral aan de kant van het druk bereden Weena, is de mogelijke oorzaak. Door scheurtjes in de betonnen bouwdelen drong het door tot aan het wapeningstaal.

Betonreparateur Repstone heeft alle scheuren en afgebroken delen geïnventariseerd, genummerd en op de foto gezet. Kitwerkaannemer Stuyvers Groep heeft intussen ‘enkele kilometers’ kitvoeg gemaakt.

Lees meer over de Vitaal Beton-prijs

Reageer op dit artikel