nieuws

Gebroeders van der Donk overgenomen door Spie

bouwbreed

Spie Nederland neemt technisch dienstverlener Gebroeders van der Donk uit Oss over. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Met de overname verstevigt Spie zijn positie in de markt voor telecommunicatie, glasvezel- en recreatietechniek.

Van der Donk is een allround technische dienstverlener in ondergrondse infrastructuren, zoals kabelnetwerken voor data-, telecommunicatie en kabeltelevisie, maar ook voor energie en water in de recreatiesector. Het bedrijf heeft 180 werknemers en een omzet van 38,9 miljoen euro (2011). “Gebr. van der Donk onderscheidt zich in de markt door het ontwerpen en opleveren van operationele glasvezelnetwerken inclusief de randapparatuur, maar ook het onderhoud aan deze netwerken”, laat de directie van Spie in een schriftelijke verklaring weten.

Het bedrijf uit Oss beschikt over de certificaten ISO 9001:2008, Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven en VCA. Voor Spie Nederland is de overname “een belangrijke stap in de realisatie van zijn groeistrategie en de wens om zijn positie in de telecommunicatiemarkt te versterken”.

Spie Nederland is een dochteronderneming van het Franse Spie, dat in 31 landen actief is en 4,047 miljard euro omzet. De Nederlandse tak van het bedrijf heeft verspreid over zeventien vestigingen zo’n 1900 werknemers. Het bedrijf genereert een omzet van 321 miljoen euro en werkt voor zowel de private als de publieke sector. Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van netwerksystemen, energie-installaties, bruggen, sluizen, stuwen, industriële installaties en gebouwinstallaties behoort tot de werkzaamheden van de technisch dienstverlener.

Reageer op dit artikel